YENİ ASIR TV - GÖNÜL´LE YAŞAM PROGRAMI 05.07.2013

 KANAL 35 BALKAN RÜZGARI PROGRAMI 26.06.2010

 1.Uluslararası Ab Kalite Zirvesi ´Kanal 24´ 31. 05. 2009

 1.Uluslararası Ab Kalite Zirvesi Sempozyumu 31.05.2009 Çırağan Sarayı

 İzmir Barosu Kantar Hukuk Dergisi Nisan 2009 Sayısı

 Sky Tv Güne Merhaba Programı-Marka Ve Patent´in Önemi 24 Mart 2009

 Patent ve marka basvurusunda Avrupa´da ilk üçe girdik..

 Avrupa´da 70 bin başvuru ile ´marka´ yıldızı olduk

 2007 yılında marka başvurusunda patlama yaşandı

 2007´de 70 Bin Kişi Marka Başvurusunda Bulundu

 Yenigün - 16 Aralik 2008

 AYS Magazin Dergisi Ocak 2009 Sayisi

Patent ve marka basvurusunda Avrupa´da ilk üçe girdik..
Patent ve marka başvurusunda Avrupa'da ilk üçe girdik..

16-Aralik-2008 Sali- Haber Merkezi    

Türk Patent Enstitüsü istatistiklerine göre, 2007 yılında yapılan 70 bin kişi veya kurum marka başvurusu, Türkiye`yi bu alanda Avrupa`nın ilk üç ülkesi arasına soktu.

Beyazıt Öztürk, Kenan Doğulu, Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan gibi birçok ismin marka tescili yaptıran sanatçılar arasında yer aldığını aktaran Değirmenci Marka ve Patent Araştırma ve Bilgi İşlem Sorumlusu Ebru Yavuz, özellikle son bir yılda marka tescili için başvuran ünlülerin sayısında gözle görülür bir artış olduğunu ve marka tescilinin birçok alana yayıldığını söyledi.

Gerekli şartları taşıyan ve belgeleri sağlayan kişi ve kuruluşların oldukça cüzi bir ücret karşılığında marka sahibi olabildiğini vurgulayan Yavuz, `Taşıdıkları karakterler, seslendirdikleri şarkılar veya gösterileriyle milyonların beğenisini kazanan ünlüler, isimlerini marka olarak tescil ettiriyor. Ünlülerin isimleri, temizlik malzemelerinden reklam ve yayın hizmetlerine, kumaştan halıya, lahmacundan aydınlatma cihazlarına, çeşitli malların biraraya getirilmesiyle sunulan satış hizmetlerine kadar birçok faaliyet alanında kullanılmak üzere tescilleniyor.` dedi.

Marka tescili konusunda Avrupa`nın birçok gelişmiş ülkesini geride bırakan Türkiye`nin üçüncü sıraya yerleştiğini aktaran Ebru Yavuz, bunda sanatçıların büyük rolü olduğunu kaydetti. Marka başvurularına ilişkin şekil incelemelerinin yaklaşık üç ayda tamamlandığını ifade eden Yavuz, `Herhangi bir eksiklik bulunmayan başvurular hakkında Türk Patent Enstitüsü tarafından yaklaşık üç ay süren içerik incelemesi yapılıyor. Bu süreci geçen başvurular, Resmî Marka Bülteni`nde yayımlanıyor. İlanının ardından üç aylık itiraz süresi başlıyor ve herhangi bir itiraz olmadığı takdirde marka tescili, ortalama dokuz ayda yapılıyor.` şeklinde konuştu.

Elektronik imzanın hızla uygulamaya girmesiyle birlikte marka, patent ve endüstriyel tasarım başvurularının bu yolla Türk Patent Enstitüsü`ne yapıldığına işaret eden Ebru Yavuz, günümüzde hemen her şirketin alan adlarından ibaret internet adresleri de bulunduğunu hatırlattı. Yavuz, firmaların alan adlarının da tescil ettirilmesi gerektiğini belirterek, `Yıllardır emek ve birikimleriyle markasına önemli yatırımlar yapan firmalar, markalarını ve internet adreslerini tescil ettirmediği için kötü niyetli kişi veya kuruluşlarca mağdur edilebiliyor.` diye konuştu.
 
    
      
Web tasarım Algoritma